Κουζίνα για την ομορφιά – ίχνη του καλοκαιριού

Πώς να βρούμε στο φθινόπωρο τη γεύση του καλοκαιριού; Δοκίμασε αποξηραμένα φρούτα! Αν και δεν είναι τόσο ζουμερά όπως τα φρέσκα, ωστόσο, το ίδιο αρωματικά και φυσικά γλυκά. Αντικατέστησε τα αγαπημένα σου γλυκά με αυτά τα φρούτα, και θα δεις ότι έχουν επίσης ευεργετικά αποτελέσματα για την ομορφιά και τη σιλουέτα σου. Τρώγοντάς τα θα εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς επίσης και με φυτικές ίνες, οι οποίες διευκολύνουν την απώλεια βάρους και μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Έτσι, η λίστα με τα οφέλη είναι πολύ μεγάλη.

  • Σύκα – γερά οστάperle bleue

Τα αποξηραμένα σύκα είναι πλούσια σε ασβέστιο και φυτικές ίνες, οπότε αξίζει να τα τρώμε, για να ενισχύσουμε τα οστά και να αποτρέψουμε την οστεοπόρωση. Είναι επίσης απαραίτητες κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους, επειδή βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.

  • Μάνγκο – απαλό δέρμαperle bleue

Το αποξηραμένο μάνγκο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία είναι καλή για τα μάτια και διατηρεί το δέρμα σε άριστη κατάσταση. Επιπλέον περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά και συστατικά με αντικαρκινική δράση.

  • Δαμάσκηνα – τι σιλουέτα!perle bleue

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση σταθερού επίπεδου του σακχάρου στο αίμα. Γι’ αυτό, όταν θα τα φας για επιδόρπιο, μετά το γεύμα, για πολύ χρόνο δεν θα αισθάνεσαι την πείνα.

  • Παπάγια – για την καρδιάperle bleue

Η αποξηραμένη παπάγια περιέχει λυκοπένιο, δηλαδή μια ουσία που έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου, καθώς και έχει ευεργετικά αποτελέσματα επί του καρδιαγγειακού συστήματος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s