Η έκπληξη της σεζόν – ασκήσεις χωρίς προσπάθεια

Όταν κινείστε τακτικά, νιώθετε πολύ καλύτερα, έχετε ομορφότερη σιλουέτα, πιο υγιή ύπνο και καλύτερη διάθεση. Ωστόσο, δεν έχετε πάντα την διάθεση ή τον κατάλληλο χώρο για άσκηση. Πώς να το καταφέρετε; Γνωρίστε μερικούς έξυπνους τρόπους για να κινήστε κάθε μέρα με σχεδόν καμία προσπάθεια!

Το πρωινό τέντωμαsenso duo

Χωρίς μεγάλη προσπάθεια τεντωθείτε αμέσως μετά το ξύπνημα. Μην σηκώνεστε αμέσως, δεν συνίσταται για τη σπονδυλική στήλη! Ξαπλώστε στην μια πλευρά, μετά στη πλάτη, τεντωθείτε σε κάθε στάση. Από τα μπρούμυτα αλλάξετε στο μισό ξαπλωμένη, τραβήξτε τα πόδια σας, στηριχτείτε στις πήχεις σας και τεντώστε την πλάτη, μείνετε έτσι για μερικά δευτερόλεπτα.

Ανεβείτε τις σκάλες

Ξεχάστε το ασανσέρ στη δουλειά, στο σπίτι, οπουδήποτε! Χάρη στις σκάλες θα κρατήσετε την φόρμα. Είναι προπόνηση με αρκετά υψηλή ένταση, αλλά με χαμηλό φορτίο, κατά την οποία ασκούνται διάφορες ομάδες μυών. Θα αποκτήσετε καλλίγραμμα πόδια και γλουτούς. Ισιώστε την πλάτη σας, τεντώστε τον θώρακα, ρουφήξτε την κοιλιά και αναπνεύστε σωστά.

Στο σούπερ μάρκετ και το ταχυδρομείο; Πηγαίνετε με τα πόδια!

Παντού κυκλοφορείτε με το αυτοκίνητο; Ακόμη και στο πλησιέστερο κατάστημα; Για να πάρετε το παιδί από το νηπιαγωγείο, είτε για να πάτε ταχυδρομείο, επειδή είναι πιο γρήγορα; Αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ. Θα ωφελήσει την υγεία σας και το περιβάλλον. Και επίσης θα εξοικονομήσετε αρκετά, διότι η οδήγηση για μικρές αποστάσεις είναι αντιοικονομική.

Tabata

Είναι μια πρόταση για τεσσάρων λεπτών προπόνηση! Κινηθείτε έντονα για 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κάντε ανάπαυση για 10 sec και το επαναλαμβάνετε 8 φορές. Αυτές οι ασκήσεις παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, σας επιτρέπουν να κάψετε γρήγορα λίπος και να οξυγονώσετε πλήρως τον οργανισμό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με επιτυχία την αερόβια προπόνηση με τις ασκήσεις Tabata. Έχουν σχεδιαστεί για τους αθλητές, αλλά μπορεί να τις εκτελέσει με επιτυχία οποιοσδήποτε θέλει να βελτιώσει τη συνολική φυσική κατάσταση.
Πάντα θα βρείτε τον χρόνο για αυτές τις ασκήσεις!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s