Πώς να γίνετε το αφεντικό σου;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την αυτοαπασχόληση ή την ημιαπασχόληση, επειδή η παρούσα εργασία δεν προσφέρει πλέον τη σταθερότητα, ούτε δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση των πρόσθετων αναγκών. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις βολεύουν από την άποψη της ρύθμισης του ωραρίου, καθώς και την έλλειψη του αφεντικού πάνω από το κεφάλι. Πώς να το κάνουμε αποτελεσματικά; Πώς να κινηθούμε για την επίτευξη των οφελών;

Πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, σκεφτείτε τον προϋπολογισμό. Ο υπολογισμός του είναι το βασικό προσόν που πρέπει να κατέχετε ως αφεντικό του εαυτού σας! Επίσης, με καλό προϋπολογισμό θα εισπράξετε τα κέρδη από την εργασία. Ορισμένες δραστηριότητες απαιτούν χρήματα κατά το ξεκίνημα. Θα πρέπει να επενδύσετε σε εξοπλισμό, τα υλικά, στον χώρο εργασίας. Αυτό απαιτεί ακριβή υπολογισμό. Τα οικονομικά στην επιχείρηση είναι το συστατικό του οικογενειακού προϋπολογισμού. Αν πια δεν θα έχετε μισθό από την προηγούμενη θέση εργασίας, οι οικονομίες θα εξαρτώνται από τα έσοδα της επιχείρησης σας. Μοιραστείτε τα έξοδα για μόνιμα, περιστασιακά και προσωρινά. Προσθέστε ακόμα τα έξοδα της επιχείρησης. Αν τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα, συνιστώ να μην παραιτηθείτε από την υπάρχουσα θέση εργασίας.

senso duoΜε τον προϋπολογισμό σχετίζεται η προσέγγιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Φιλτράρετε τα σχέδια, αναζητήστε άλλες μορφές δραστηριότητας που δεν απαιτούν επένδυση, αν διαπιστώσετε ότι πρέπει να επενδύσετε αρκετά για να ξεκινήσετε. Ή ίσως αρκεί να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα στον τρέχοντα μισθό; Ψάξτε για έμπνευση, ρωτήστε τις φίλες σας. Μετρήστε με λογική την εμπειρία και τις ικανότητές σας. Ξεκινήστε με μικρή κλίμακα. Αν το όνειρο σας είναι το δικό σας σαλόνι ομορφιάς, πρώτα εργαστείτε ως αισθητικός. Μάθετε νέα πράγματα, γνωρίστε τους πρώτους πελάτες. Χρησιμοποιήστε τα καλλυντικά που διαθέτετε και σταδιακά να επεκτείνετε την προσφορά σας. Εάν η επιχείρηση σας βασίζεται στο χόμπι, ελέγξτε αν τα πράγματα που έχετε ράψει θα πουληθούν, μην ετοιμάσετε ολόκληρη τη κολεξιόν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s