Είστε σε δίαιτα; Δείτε τι να κάνετε, για να μην χάσετε το κίνητρο

Σίγουρα αυτό ισχύει και για πολλές από εσάς. Ξεκινάτε την δίαιτα, και μετά από λίγες μέρες καταβροχθίζετε την αγαπημένη σας σοκολάτα. Και σκέφτεστε πιθανώς ότι αυτό είναι μόνο μια προσωρινή αδυναμία. Δυστυχώς θα σας απογοητεύσω… Δεν τελειώνει σε μια σοκολάτα! Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη παγίδα κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους. Πώς να την αποφύγετε;

Όχι στην απόλυτη άρνηση

Λεπτή σιλουέτα δεν σημαίνει συνεχής θυσίες. Για να χάσετε βάρος δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας φαγητά. Να τρώτε τακτικά, να μειώσετε ελαφρώς τις μερίδες των γευμάτων και να πίνετε άφθονο νερό. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε την ημέρα χωρίς γλυκά, προσθέστε τα στην διατροφή σας, αλλά όχι συχνότερα από δύο φορές την εβδομάδα.

Μην περιμένετε πάρα πολλά από τον εαυτό σας

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε τις τρέχουσες διατροφικές σας συνήθειες. Ξεκινώντας την απώλεια βάρους θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα χάσετε βάρος στη στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι η συστηματικότητα και επιμονή. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται με πάροδο του χρόνου, έτσι πρέπει να είστε υπομονετικές.

Πώς το κάνω;

Πρώτα απ ‘όλα, αποφεύγω την ζυγαριά – δεν χρειάζεται να αγχώνομαι περισσότερο, αν το βάρος μου, μετά από λίγες μέρες δίαιτας παραμένει στη θέση του! Έχω θέσει ρεαλιστικούς στόχους για την επίτευξη, για παράδειγμα να χάσω 4 kg σε έναν μήνα και προσπαθώ να το φτάσω. Αν καταφέρω και χάσω περισσότερο – καταπληκτικά! Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι τα οφέλη – ότι για άλλη μια φορά θα χωρέσω σε μικρότερο φόρεμα ή ότι το καλοκαίρι θα δείχνω καλύτερα με μαγιό. Τότε ξέρω ότι δεν μπορώ να τα παρατήσω.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s