Άσχημη πάθηση – πιτυρίδα

Πιτυρίδα είναι μια πολύ κοινή ασθένεια, που προσβάλλει περίπου το 50% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ασθένεια του τριχωτού της κεφαλής με συμπτώματα όπως η απολέπιση στιβάδας της επιδερμίδας.

Ποια θα μπορούσε να είναι η αιτία της πιτυρίδας; Πιτυρίδα μπορεί να προκληθεί από την χρήση ακατάλληλων υλικών για περιποίηση μαλλιών, ακατάλληλη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, ανακριβές ξέπλυμα των θρεπτικών συστατικών και του σαμπουάν, η υπερβολική χρήση του λακ μαλλιών. Τι περισσότερο, ο λόγος της πιτυρίδας μπορεί να σχετίζεται με μακροπρόθεσμη κούραση και το άγχος, τη κακή διατροφή, την αδυναμία του σώματος από χρονιές ασθένειες. Αλλά πιο συχνά υπέθυνα για την πιτυρίδα είναι οι μύκητες, που ζουν στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής – Pityrosporum ovale.

Γρήγορη εξαφάνιση της πιτυρίδας; Η βάση είναι ένα θεραπευτικό, αντιπυτιριδικό σαμπουάν από το φαρμακείο, το οποίο θα ανταγωνιστεί με τον μύκητα Pityrosporum ovale. Συνιστάται το συχνό πλύσιμο των μαλλιών, σαμπουάν πιτυρίδας εναλλάξ με ένα απαλό φυτικό σαμπουάν. Μια καλή ιδέα αντί της πιτυρίδας είναι επίσης το πίλινγκ του τριχωτού της κεφαλής, περιορίζοντας τη χρήση των καλλυντικών για styling μαλλιών – βαφή, αφρό, τζελ. Για τη κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής έχει ευεργετική δράση η διατροφή πλούσια σε ψευδάργυρο, βιταμίνες Β και λιπαρά οξέα.

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

2 comments

 1. Το προϊόν Vivese Senso Duo Oil, το οποίο και προτείνεις, ευτυχώς δεν μου προκαλεί πιτυρίδα, αλλά μπας και έχει αντιπιτυριδικές ιδιότητες;

  Liked by 1 person

  1. Γεια σου Άννα, και Χρόνια Πολλά!
   Από ότι γνωρίζω, το προϊόν δεν έχει αντιπυτιριδικές ιδιότητες, αν και το χρησιμοποιώ και γω, και μερικές φίλες μου, και όντως δεν μας έχει προκαλέσει ούτε πιτυρίδα, ούτε φαγούρα.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s