Καλοκαιρινή περιποίηση του δέρματος

Λατρεύω το καλοκαίρι, τον ήλιο και τις πολλές ώρες ηλιοθεραπείας στην παραλία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι πρέπει εντελώς να ξεχάσουμε τη σωστή φροντίδα του δέρματός. Το αντίθετο – να νοιαστούμε ακόμα περισσότερο γι ‘αυτήν, διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να εγγυηθώ ένα ανώδυνο καλοκαίρι!

Ακόμα και τα άτομα με σκούρα επιδερμίδα πρέπει να θυμούνται την αντηλιακή προστασία. Απροστάτευτο δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε εγκαύματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν βγαίνω απ’το σπίτι χωρίς μια καλή κρέμα με υψηλό δίχτυ προστασίας. Επίσης, προσπαθήστε να μην μένουμε για πολύ ώρα στον ήλιο. Ακόμα και στις διακοπές θυμόμαστε να κάνουμε διαλείμματα από τον ήλιο – στην παραλία πάω κάθε δεύτερη μέρα και δεν κάνω ηλιοθεραπεία για περισσότερο από 4-5 ώρες.

Όμως το καλοκαίρι δεν είναι μόνο σημαντική η φροντίδα του δέρματος. Μην ξεχνάμε, επίσης, για τα χείλη. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι και αυτά μπορούν να καούν από τον ήλιο. Για να μη συνέβη κάτι αντίστοιχο, αντικατάστησε το συνηθισμένο κραγιόν για ένα με υψηλό φίλτρο προστασίας. Και το πιο σημαντικό – μετά από κάθε ιλοθεραπεία κάνε ένα δροσερό μπάνιο. Ακόμα κι αν σου φαίνεται ότι δεν κάθισες στον ήλιο για παρά πόλη ώρα, το δέρμα σου, ούτως ή άλλος μπορεί να έχει ερεθιστεί. Αν την κρυώσεις θα αποφύγεις την ερυθρότητα και το κάψιμο.

Και εσείςm πώς φροντίζετε το δέρμα σας το καλοκαίρι; Περιγράψτε τις μεθόδους σας στα σχόλια!

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

2 comments

  1. ε, δεν φταίμε και εμείς που έχουμε ηλιόλουστο καιρό, και θέλουμε το καλοκαίρι να μαυρίσουμε 😉 αλλά σωστά, πρέπει να προσέξουμε και την επιδερμίδα μας!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s