Πώς το ασήμι και το χρυσό επηρεάζει τον οργανισμό;

Το χρυσό και ασημί χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε κοσμήματα, αλλά και σε καλλυντικά. Ποιες ιδιότητες έχουν αυτά τα μέταλλα και το πώς επηρεάζουν το δέρμα; Αν η χρήση τους είναι ασφαλής;

Χρυσός

Χρησιμοποιείται κυρίως σε καλλυντικά περιποίησης προσώπου. Για τους σκοπούς ομορφιάς πιο συχνά χρησιμοποιείται το καθαρό χρυσό. Το οποίο, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να εισχωρήσει ομοιόμορφα στο δέρμα. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα είναι φυσικά λαμπερό και έχει υγιή λάμψη. Οι αλλεργικές αντιδράσεις μετά τη χρήση του χρυσού είναι εξαιρετικά σπάνιες, επειδή είναι φυσικό συστατικό.

Ο χρυσός έχει αντιβακτηριακή δράση, αποτρέποντας τις μολύνσεις του δέρματος, είναι αντιφλεγμονώδης, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου, και ανακατασκευή των ιστών. Καθυστερώντας την εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθά στην εξάλειψη των διχρωμιών. Επίσης, εφαρμόζεται σε peeling και λοσιόν υποστήριξης αδυνατίσματος

Ασημί

Είναι διάσημο κυρίως, για τις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Στη βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιείται το κολλοειδές ασήμι. Σε αυτό το διάλυμα τα σωματίδια αργύρου κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο τον όγκο του. Αυτή η μορφή του αργύρου είναι η μόνη ασφαλής μορφή χρήσης αυτού του στοιχείου. Το ασημί είναι μη τοξικό και δεν συσσωρεύεται στο σώμα.

Τα προϊόντα που περιέχουν ασημί επηρεάζουν τους σμηγματογόνες αδένες και καταστρέψουν τα περισσότερα από τα βακτήρια, που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ακμής. Διεγείρουν την αναγέννηση των κυττάρων, προστατεύουν το δέρμα από την βλαβερή επίδραση των εξωτερικών παραγόντων. Ως εκ τούτου, οι κρέμες που περιέχουν ασημί, συνιστούνται για χρήση κατά την χειμερινή εποχή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s